Case: VAN VIS start in coronatijd

5/5/2021

Ondernemen in coronatijd is niet makkelijk. Toch zijn er kansen voor ondernemers die het avontuur aandurven. Financieringsspecialist Jeroen van Vark zet zijn relatie VAN VIS uit Nuenen in de schijnwerpers.

Een onderneming starten in tijden van corona is een uitdaging. Zeker als het gaat om een winkel waar je klanten fysiek moet ontvangen. Stan van Lieshout ging de uitdaging aan en start begin november zijn eigen visspeciaalzaak in het hartje van Nuenen: VAN VIS, de ‘place to be’ voor verse vis, schaal- en schelpdieren.

Begin 2020, toen corona nog geen greep op de wereld had, ontstond het eerste contact tussen Stan en SmartFunding. Stan was al enige tijd bezig met plannen voor een nieuwe visspeciaalzaak en had al de nodige partners om zich heen verzameld. Er lag een gedegen business- en financieel plan, maar om dit helemaal ‘financieringsready’ te maken was hulp nodig. Zo kwam Stan bij SmartFunding uit. Het traject was intensief en we hebben veel van elkaar geleerd. Maar bovenal is in de Rabobank een geschikte financieringspartner vonden die de uiteindelijke opstart mede mogelijk heeft gemaakt.

Dinsdag 10 november 2020 was het zover: visspeciaalzaak VAN VIS opende voor het eerst de deuren. Een stijlvolle, warme en unieke winkel waar je terecht kunt voor verse vis direct van de afslag, kant-en-klare maaltijden, huisstijlproducten en cadeauartikelen. Benieuwd naar hoe de viswinkel geworden is? Neem een kijkje aan de Parkhof in Nuenen. Ik ben in ieder geval trots op de bijdrage die we met SmartFunding hebben kunnen leveren!

Onafhankelijk advies
Lokale kennis en betrokkenheid
Persoonlijke begeleiding
VONK360 | Traverse 3 | 3905 NL Veenendaal