Knelpunten in je begroting voorkomen met SmartCash

5/5/2021

Het tijdig signaleren (en voorkomen) van knelpunten in de begroting kan positieve gevolgen hebben voor je bedrijf. Dit doen aan de hand van eigen interpretaties is echter zo makkelijk nog niet. Je kunt fouten maken bij het invullen van cijfers of afschriften over het hoofd zien. SmartCash neemt je werk uit handen en zorgt voor een duidelijk, foutloos overzicht van alle gerealiseerde geldstromen.  

Wat is het?  

SmartCash is een online tool die bedrijven inzicht geeft in hun financiën en antwoord geeft op vragen als: wat zijn mijn financieringsmogelijkheden en met welke uitgaven moet ik over twee maanden rekening houden? Door de koppeling van de software oplossing aan mutaties van een bankrekening wordt in een paar stappen een liquiditeitsprognose gegeven. SmartCash zorgt daarnaast voor een duidelijk overzicht van alle geldstromen op een dashboard.  

Hoe werkt het?

SmartCash werkt aan de hand van drie stappen: plan, check en act. Er wordt gestart met het vastleggen van een liquiditeitsprognose. Vervolgens worden dagafschriften automatisch ingelezen waarna de gebruiker, op basis van deze dagafschriften, kan bijsturen waar nodig en een nieuwe prognose kan maken. SmartCash geeft op één plek de stand van zaken weer. Afhankelijk van wat de ondernemer wil, kunnen de cashflow-ontwikkelingen per dag, per week of per maand worden gemonitord.

Wat zijn de voordelen voor ondernemers?  

  • In het dashboard van SmartCash kun je in één oogopslag de planning, bedrijfsbehoeftes en gerealiseerde geldstromen van je onderneming inzien. Hierdoor kom je als ondernemer niet voor eventuele verrassingen te staan en houd je het overzicht. Er is meer rust, doordat SmartCash een overzicht maakt en inkomsten en uitgaven bijhoudt.
  • Geldstromen worden in SmartCash automatisch verwerkt vanuit het Electronic Banking-systeem. Dit verkleint de kans op fouten en het zelf niet hoeven invullen van deze data bespaart ondernemers eveneens een hoop tijd.
  • Met de tool zijn ondernemers een stuk flexibeler. Ondernemers kunnen doorlopend bijsturen, mede doordat zij continue zicht hebben op wat er binnen komt en uitgaat. Hierdoor kan vervolgens weer de grip op de bedrijfsvoering worden verhoogd.

De SmartCash tool is beschikbaar vanaf een vaste prijs per maand. Bij het gebruik maken van SmartCash komt vrijblijvend advies door SmartFunding-adviseurs bij het op- en bijstellen van liquiditeitsprognoses en de interpretatie daarvan.

Mocht je meer willen weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Onafhankelijk advies
Lokale kennis en betrokkenheid
Persoonlijke begeleiding
VONK360 | Traverse 3 | 3905 NL Veenendaal