Financiering voor groei is, naast vastgoedfinanciering, een van de meest geliefde doelen van financiering voor financiers. De fase waarin bedrijven willen groeien levert regelmatig een financieringsbehoefte op. Dit komt doordat er vaak (grote) investeringen nodig zijn voordat het faciliteren van groei mogelijk is. Groeifinanciering kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de aanschaf van machines, het aantrekken van extra mensen of het vergroten van de marketingactiviteiten.

De financiering van groei kan een grote impact hebben op je cashflow of financiële buffer. Op het moment dat je je financiële buffer gebruikt voor groei is er geen verdere ruimte meer om eventuele tegenslagen op te vangen. Daarom kan het interessant zijn om voor externe financiering te kiezen op het moment dat je wil groeien.

Financiers kunnen groeifinanciering op meerdere manieren faciliteren. Wanneer je wilt groeien en daarvoor extra machines nodig hebt, kun je onder andere denken aan groeifinanciering in de vorm van lease, lees hier meer over leasing.

Naast een leasecontract is een lening ook een goede optie voor groeifinanciering. Een lening zorgt ervoor dat de last van de investering over een langere tijd in kleine delen wordt gedragen. Het beslag op je financiële buffer is hierdoor kleiner wat ruimte geeft voor het opvangen van tegenslagen of nog meer groei financieren.
Onze specialisten kunnen je helpen bij verschillende soorten financieringen. Hier een greep uit de mogelijkheden:
Onafhankelijk advies
Lokale kennis en betrokkenheid
Persoonlijke begeleiding
VONK360 | Traverse 3 | 3905 NL Veenendaal